Prezentare proiect de cercetare Erasmus+: Eco/logical Learning and Simulation Environments in Higher Education (ELSE)

ELSE 2

La Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, Universitatea de Vest din Timişoara, a avut loc în data de 26 septembrie 2019, ora 12, sala A12, prezentarea primelor rezultate ale proiectului de cercetare Erasmus+ KA2, intitulat Eco/logical Learning and Simulation Environments in Higher Education (ELSE). Acesta a fost demarat în data de 3 septembrie 2018 şi urmează a se finaliza în data de 2 martie 2021.

Coordonatorul proiectului este Universita Degli Studi Della Tuscia, Viterbo, Italia, prin doamna profesor doctor Alba Graziano, iar Universitatea de Vest din Timisoara, are rolul de partner în acest proiect alaturi de Manchester Metropolitan University (Marea Britanie), International Balkan University, Skopje (Macedonia), Universita Politechnica di Milano (Italia), University of Cyprus, Nicosia (Cipru), Instituto Politecnico do Porto (Portugalia), Adam Mickiewicz University of Poznan (Polonia), Universidad de Cadiz (Spania), Universitatea de Medicina, Farmacie, Știintă și Tehnologie din Târgu-Mureş şi Entropy Knowledge Network, Roma (Italia). Echipa UVT este reprezentată de către FLIT, pe de-o parte, prin coordonatorul local, conf. dr. Aba-Carina Pârlog, şi de către DPPD, prin conf. dr. Marius-Mircea Crişan.

Prioritatea proiectului o constituie dezvoltarea abilităților educaţionale şi sprijinirea utilizării tehnologiilor digitale pentru îmbunătățirea metodelor de instruire și de evaluare. Acesta propune o strategie pentru atingerea obiectivului european fundamental de redefinire a învățământului superior, facilitând aplicarea principiilor Bologna în spațiul european. Obiectivul va fi urmărit prin conceperea unui curriculum integrat în care furnizarea de conținut academic se realizează în același timp cu dobândirea de competențe și abilități transversale adecvate epocii digitale.

Până în momentul de faţă au avut loc trei întâlniri de proiect, la Universita Degli Studi Della Tuscia, Viterbo, Italia (7-10 noiembrie 2018), International Balkan University, Skopje, Macedonia (17-20 februarie 2019) şi University of Cyprus, Nicosia, Cipru (11-13 iunie 2019). A patra întâlnire de proiect va avea loc în perioada 28-30 octombrie 2019, la Universidad de Cadiz, Spania, unde se vor organiza workshopuri demonstrative, se va discuta evoluţia proiectului şi rezultatele obţinute în urma procesului de cercetare. Acestea pot fi consultate pe pagina de web a proiectului: www.elseproject.eu, dar şi pe paginile dedicate acestuia pe Facebook, LinkedIn, Instagram şi Twitter.

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Abonează-te la newsletter

Primește cele mai noi știri despre UVT

Mai multe

Cercetarea nu intră în izolare în 2020!

Organizată annual de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara pentru toți cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii în