Cercetarea nu intră în izolare în 2020!

DSC_9596-01-1

Organizată annual de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara pentru toți cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii în general, „Noaptea cercetătorilor” va avea loc anul acesta în data de 27 noiembrie, simultan în peste 350 de orașe europene, pentru a sărbători cunoașterea, descoperirile și beneficiile cercetării.

Evenimentele sunt derulate cu finanțarea Uniunii Europene, prin programul Orizont2020, de către un consorțiu al celor mai prestigioase universități românești și institute de cercetare din Romania. Scopul principal este de a ontex împreună cercetătorii şi publicul larg, de a permite interacţiunea cu ştiinta şi cercetătorii într-un cadru relaxat şi prietenos.

Prin intermediul acestui eveniment, se readuc în atenția publicului fenomene ale naturii întâlnite în viața cotidiană, cărora fizica le ontex o explicație științifică de-a dreptul spectaculoasă.

 Pe lângă experimentele adresate tuturor vârstelor, organizatorii au pregătit și un program ce include activități precum:

  • difuzarea prelegerilor unor personalități de talie națională în domeniul științific românesc;
  • acordarea premiilor câștigătorilor concursurilor de eseu, desen și fotografie cu tematică științifică;
  • organizarea unei tombole cu premii la care se pot înscrie toți participanții evenimentului.   

Asigurându-ne de respectarea regulilor naționale în vigoare generate de ontextual pe care îl traversăm, vă așteptăm cu mult entuziasm să redescoperim fizica în Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara și în perimetrul spațiului dintre sediul central al Universității de Vest din Timișoara și Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”, în data de 27 noiembrie 2020.

Pentru mai multe informații despre acest eveniment, ne puteți urmări pe:

Coordonator eveniment,

Conf. univ. dr. Mihail LUNGU

Decanul Facultății de Fizică,

Universitatea de Vest din Timișoara

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Abonează-te la newsletter

Primește cele mai noi știri despre UVT

Mai multe

Cercetarea nu intră în izolare în 2020!

Organizată annual de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara pentru toți cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii în