La începutul lunii decembrie, Universitatea de Vest din Timișoara a organizat, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara al CCIAT, un eveniment special dedicat antreprenoriatului și inovării tinerilor.
UVT Startup Network a adus peste 80 de afaceri la început de drum, dar curajoase și cu potențial, pentru a prezenta tinerilor „tips-and-tricks” din domeniul afacerilor și pentru a-i aduce față în față cu posibili parteneri. Aceștia au avut ocazia să descopere ce produse și servicii au dezvoltat afacerile finanțate de către UVT.
De asemenea, organizatorii au pregătit și o conferință menită pună pe masă poveștile de succes a 3 start-up-uri, dar și un meeting cu investitori deschiși la cât mai multe idei noi. Astfel s-au aflat răspunsuri la întrebări frecvente precum: De unde vin finanțările? Ce oportunități de business sunt disponibile pe piață și cum arată start-upurile în primul an de la înființare? Cum reușesc micile start-up-uri locale să devină jucători importanți pe piața națională și chiar globală?
De pe agenda conferinței menționăm o sesiune de „matchmaking”, dedicată relaționării, urmată de deschiderea propriu-zisă, în cadrul căreia au luat cuvântul Cristian Negrutiu (Partener, Sparking Capital), Vlad Sarca (Business Angel, Tech Angels) și Ciprian Man (Cofondator, Growceanu).
Pe parcursul zilei au ținut prezentări Adrian Pica (Cofondator, GRAB) – „Cum am dezvoltat afacerea în Asia de Sud-Est”, Radu Motisan (Fondator, uRADmonitor) – „Cum am ajuns să îmi vând
produsul în 46 de țări”, Mihai Brenda (COO, EuCeMananc.ro) – „De la idee la parteneriat cu un
concern global”. În prezent Universitatea de Vest din Timișoara implementează 5 proiecte de tip Startup+ (Programul Operațional Capital Uman), prin intermediul cărora a oferit în 2018 un program de training în antreprenoriat la peste 2000 de persoane, iar în 2019 a finanțat peste 200 de startupuri cu până la 40.000 EUR.