ELSE reuneşte 10 instituţii universitare din interiorul şi din afara UE, sub coordonarea doamnei prof. dr. Alba Graziano, Universitatea din Viterbo, Italia. Echipa UVT, formată din conf. dr. Aba-Carina Pârlog, coordonator local, şi conf. habil. Dr. Marius-Mircea Crişan, membru, au contribuit în data de 4 februarie 2020 la realizarea unui program de training organizat la Universitatea Politehnică din Milano, Italia, unde au evidenţiat beneficiile implementării Acordului de la Bologna şi a modalităţilor de aplicare a acestuia în fiecare ţară participantă la proiect în parte (Italia, Marea Britanie, Romania, Macedonia, Cipru, Spania, Portugalia, Polonia).
În acest an, proiectul nostru s-a concentrat pe finalizarea şi finisarea primelor cinci obiective, urmând ca ultimul obiectiv să fie dus la bun sfârşit în anul 2021. Prezentarea în Power Point susţinută pe Google Meet, de luni, 26 octombrie 2020, ora 14, a reunit un număr de colegi de la diferite facultăţi din cadrul UVT interesaţi de crearea exerciţiilor digitale şi de utilizarea acestora în cadrul cursurilor predate sau ca model de fixare a cunoştinţelor explicate la clasă. Fie că sunt utilizate într-un proces de predare PBL, fie că sunt utilizate în cadrul cursurilor cu o structură clasică, acestea sunt preferate de către studenţi, dovedindu-şi eficienţa şi atractivitatea ca instrumente de predare/ învăţare digitală, conform chestionarelor completate de către aceştia.
Prezentarea ELSE a cuprins elemente noi, precum diseminarea modalităţilor de folosire a rezultatelor primului obiectiv (IO1), a exerciţiului electronic EVOLI (rezultat din colaborarea cu Universitatea Politehnică din Milano (IO2), https://evoli.altervista.org) şi a modalităţii de creare ECORE (exerciţiul digital al cărui matriţă a fost realizată de către echipa Entropy, Roma, cu ajutorul partenerilor implicaţi în proiect, (IO3), https://else.entropylearningplatform.it/). Pentru mai multe informaţii legate de ELSE vă invităm să accesaţi site-ul proiectului http://www.elseproject.eu/ sau să ne contactaţi prin emailul instituţional (aba.parlog@e-uvt.ro; marius.crisan@e-uvt.ro). De asemenea puteţi consulta paginile dedicate proiectului create pe Facebook, LinkedIn, Instagram şi Twitter.