UVT se implică în comunitate, prin promovarea artei și a armoniei sociale

Picture5 (1)

Mereu preocupată de aspectul promovării toleranței și coeziunii sociale, UVT contribuie la dezvoltarea unor cadre ontextu de interacțiune între persoanele de etnie romă și ceilalți locuitori ai comunității.

Astfel, în cadrul proiectului ”Common Spaces for Integration of Roma – CoSpIRom”, finanțat de Comisia Europeană, Universitatea de Vest din Timișoara a dispus realizarea a două ontext murale de mari dimensiuni, pe clădirile a două școli din Timișoara. Cele două lucrări (realizate de către artiștii Corina Nani și Flaviu Rouă – S.C. X-Tec S.R.L.) înfrumusețează, începând cu data de 16 octombrie 2020, Școala Gimnazială nr. 1 și Liceul Teoretic „Grigore Moisil”. 

Proiectul implementat în parteneriat onte-româno-italian și coordonat în România de către UVT, a adoptat motto-ul „Diferiți, dar împreună!”, conceptul de bază fiind acela de „spațiu comun”, co-creat de către cetățenii unei comunități, pe baza contactelor și a experiențelor directe și personale. Mesajul celor două ontext murale se referă la necesitatea depășirii, în interacțiunea cu semenii noștri, a limitelor prescrise de stereotipuri și tipare culturale și conștientizarea puterii fiecăruia dintre noi de a proiecta un spațiu ontextu, al armoniei și coeziunii sociale, în care punem ontextua pe lucrurile care ne aduc împreună și ne fac să ne simțim parte a comunității.

Inaugurarea celor două creații artistice va avea loc în luna noiembrie a acestui an, ocazie cu care va fi organizat un eveniment special în cadrul proiectului. Pe această cale, Universitatea de Vest din Timișoara dorește să le mulțumească pentru excelenta colaborare tuturor actorilor implicați: artiștilor Corina Nani și Flaviu Rouă, domnului dr. ing. Sergio Morariu, conducerii și colectivelor Școlii Gimnaziale nr. 1 și Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, firmei S.C. X-Tec S.R.L., Inspectoratului Școlar Județean Timiș și Primăriei Municipiului Timișoara. Coordonarea locală a fost realizată de către conf. univ. Theofild Lazăr, din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie a UVT, Coordonator Local România – proiect CoSpIRom.

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Abonează-te la newsletter

Primește cele mai noi știri despre UVT

Mai multe

Cercetarea nu intră în izolare în 2020!

Organizată annual de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara pentru toți cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii în