#A skilled future aired @UVT

DSC_9482

Joi, 28 noiembrie, a avut loc conferința #A skilled future, un proiect „outside the box” marca #FSP. #FutureSkillsProject (#FSP) este o inițiativă a Facultății de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara în parteneriat cu Minds Hub și Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor care urmărește dezvoltarea studenților și organizațiilor prin facilitarea formării unor competențe esențiale pentru performanța în era digitală.

Misiunea #FSP este nu doar dinamică ci și stringentă într-o lume în continuă schimbare. Iată ce ne dorim…

  • Crearea, în colaborare cu organizațiile, a unei abordări educaționale bazate pe proiecte prin care studenții să își dezvolte competențe relevante;
  •  Parteneriate în vederea realizării de cercetări cu caracter aplicativ, relevante pentru mediul de business;
  •  Evenimente formative și de networking (conferințe, workshopuri, cursuri deschise).

Ediția a doua a conferinței a trecut într-o altă dimensiune, atât ca nivel de participare — peste 200 de studenți, oameni de business și profesori s-au lăsat inspirați de speakerii invitați — cât și în ceea ce privește conținutul. Conferința #A skilled future s-a centrat pe o abordare informal dintr-un living room amenajat cu mobilier comfy by Agache & Minds Hub, unde patru invitați au avut o conversație deschisă și sinceră despre #powerskills și proiecții în viitor, moderată cu tenacitate de Răzvan Ogîrcin.

Adina Bugescu din partea Prospero, Silvia Toth, PM al Asociației pentru Valori în Educație, Ovidiu Megan, conf. univ. dr. @UVT și Florin Ciocan, Innovation manager la Nokia, au descâlcit prin lentila mediilor din care fac parte misterele unei cariere în 2029, cum putem dezvolta durabil abilitățile viitorului și cum putem consolida parteneriatele educație – business. Printre răspunsuri am aflat că #snaga #antreprenoriatul #învățareacontinuă și #asumareaemoțiilor sunt de nelipsit în fața provocărilor viitorului, iar joburile se vor schimba într-un ritm amețitor, singura noastră șansă de a face față fiind #adaptabilitatea.

Cea de-a doua parte a conferinței a debutat cu un discurs bazat pe dovezi științifice, susținut de prof. univ. dr. Andrei Miu, din partea Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, despre stres și cum putem să facem față acestuia, privindu-l din două perspective (+/-). Andreea Jebelean, HR Manager@TE Connectivity ne-a vorbit despre importanța definirii rolurilor la nivelul unei organizații și cum să găsești candidatul best-fit pentru industria aerospațială (it involves a lot of #powerskills if you can believe it). În final ne-am delectat cu un discurs motivațional despre „Ce vor firmele?” (dar nu numai) marca Ovidiu Șandor, CEO Mulberry Development care a fost cu precădere destinat studenților oferind unelte pentru a redescoperi pasiunea în drumul ales.

În finalul conferinței am premiat echipa de tinere studente ale Facultății de Arte, Elena Milotinov, Roxana Rad & Alina Moza, care au realizat designul #FutureClassrom, sala 334, un spațiu destinat învățării altfel. Imaginile vorbesc de la sine.

O altă componentă importantă a #FSP a fost #ReadingCornerul by Bookster și partenerii noștri Sustainalytics și Autonom. Un spațiu ad hoc, apărut în holul mare al UVT cu o săptămână înainte de conferință a găzduit studenți curioși, șoricei de bibliotecă și pasionați de ceaiuri bune, pentru a se bucura și relaxa citind o carte între cursuri.

#FSP este un proiect complex care întrunește toate atuurile unei colaborări pe termen lung între mediul academic și cel de afaceri, pentru a-l dezvolta armonios spre un viitor mai bun, pe principalul beneficiar al tuturor eforturilor noastre, studentul. #A skilled future is about to start!

Ana Maria Popa, coordonator Minds Hub

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Abonează-te la newsletter

Primește cele mai noi știri despre UVT

Mai multe

Cercetarea nu intră în izolare în 2020!

Organizată annual de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara pentru toți cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii în