Manifestare științifică dedicată doctoranzilor

2

În perioada 11-14 noiembrie, 2019, Universitatea de Vest din Timișoara a organizat cea de a II-a ediție a Conferinței Școlilor Doctorale din Consorțiul Universitaria pentru domeniile Biologie, Chimie, Geografie, Geologie și Știința mediului. Au fost prezenți 61 de studenți doctoranzi însoțiți de șase profesori universitari: Prof. univ. dr. habil. Carmen Mariana Chifiriuc, Universitatea din Bucureşti; Prof. univ. dr. Otilia Zărnescu, Director Școala Doctorală de Biologie, Universitatea din Bucureşti; Prof. univ. dr. m.c. al Academiei Române Ion Grosu, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca; Prof. univ. dr. Octavian Groza, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi; Prof. univ. dr. Alexandra Raluca Iordan, Director Școala Doctorală de Geoștiințe, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi; Prof. univ. dr. m.c. al Academiei Române Cătălin Tănase, Prorector Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Din partea Universității de Vest din Timișoara au participat șapte studenți doctoranzi geografi, cinci studenți doctoranzi chimiști și Prof. univ. dr. Remus Crețan, Prof. univ. dr. habil. Mihai Piutz și Prof. univ. dr. habil. Mircea Voiculescu.

Conferința a debutat prin cuvântul de deschidere din partea conducerii Universități de Vest al Dnei Prorector, Prof. univ. dr. Dana Petcu și prin alocuțiuni din partea universităților partenere participante.

Conferința s-a desfășurat în cadrul a 2 secțiuni specifice care au grupat pe de-o parte școlile doctorale de biologie și chimie, respectiv școlile doctorale de geografie, geologie și știința mediului. Trebuie menționat că în data de 12 noiembrie după încheierea prezentărilor a fost organizat un tur ghidat al orașului Timișoara, gândit și efectuat de Asist. univ. dr. Florentina Popescu din cadrul Departamentului de Geografie.

Această manifestare științifică dedicată prin excelență doctoranzilor s-a bucurat de un real succes, facilitând schimbul de idei, de discuții din cadrul prezentărilor și nu numai, de experiență și viitoare colaborări.

Cadrul organizatoric, atmosfera colegială și prietenească dar și comunicările bine încadrate tematic și analitic au fost apreciate laudativ de către toți participanții.

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Abonează-te la newsletter

Primește cele mai noi știri despre UVT

Mai multe

Cercetarea nu intră în izolare în 2020!

Organizată annual de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara pentru toți cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii în