Conferința doctoranzilor umaniști din Consorțiul „Universitaria” 9-10 octombrie 2020

Conf1

În 9 și 10 octombrie 2020 s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Conferinței doctoranzilor din domeniile Științe Umaniste ai universităților care fac parte din Consorțiul „Universitaria”. Anul acesta, Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit panelurile aferente unei mari diversități de domenii, precum Arte vizuale, Filologie (Literatură, Lingvistică), Filosofie, Istorie, Studii culturale, Muzicologie, Teatru și artele spectacolului, Teologie ortodoxă.

Datorită situației pandemice, întreaga conferință s-a desfășurat online, prin intermediul platformei Google Meet. Panelurile s-au bucurat de o prezență numeroasă a doctoranzilor înscriși la Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și, bineînțeles, Universitatea de Vest din Timișoara.

Panelurilor studenților doctoranzi li s-a alăturat un panel pluridisciplinar al cercetătorilor postdoctorali din domenii precum Filologie, Studii culturale, Istorie și Filosofie, pe care doctoranzii l-au putut urmări prin streaming.

Organizarea și moderarea secțiunilor a fost posibilă cu concursul directorilor școlilor doctorale cu profil umanist din cadrul UVT (prof. dr. Adriana Lucaciu – Arte vizuale, prof. dr. Dana Percec – Științe Umaniste, Filologie, prof. dr. Eleonora Ringler-Pascu – Muzică și Teatru) și a altor membri ai școlilor doctorale (prof. dr. Florin Lobonț – Filosofie, conf. dr. habil. Simona Constantinovici – Filologie, Lingvistică, conf. dr. habil. Codruța Goșa – Filologie, Lingvistică aplicată, conf. dr. habil. Dumitru Tucan – Filologie, Literatură română și comparată, conf. dr. habil. Mihaela Vlăsceanu și CS I dr. Adrian Magina – Istorie, prof. dr. Lucian Roșca – Muzicologie, prof. dr. Otilia Hedeșan – Studii culturale). Deși în acest moment la Universitatea de Vest nu există încă o școală doctorală de Teologie ortodoxă, departamentul de profil din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie a găzduit doctoranzii teologi din țară, cu concursul Pr. Conf. dr. Constantin Jinga. Panelul de Teatru și Artele spectacolului a avut loc vineri 16 octombrie 2020.

Comunicările au avut o înaltă calitate academică, iar efervescența discuțiilor dintre doctoranzi, cercetători postdoctorali și coordonatori de doctorat nu a fost cu nimic diminuată de absența interacțiunii față în față și mutarea secțiunilor în regimul on-line. Conferința va fi urmată de publicarea unui volum de tip Proceedings cu lucrările prezentate, la Editura Universității de Vest.

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Abonează-te la newsletter

Primește cele mai noi știri despre UVT

Mai multe

Cercetarea nu intră în izolare în 2020!

Organizată annual de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara pentru toți cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii în