ARIADNAE 2020 Ediția a XXIV-a (4 – 29 mai 2020)

20200129 185600

Salonul de Artă Textilă se adresează artiștilor plastici membri ai U.A.P.R., absolvenților dar și studenților din universitățile de artă din țară.

Este o manifestare ce se desfășoară de douăzecișipatru de ani încoace, în cadrul căreia s-au lansat mulți studenți și absolvenți ai Facultății de Arte și Design din Timișoara, mulți dintre ei devenind în timp artiști profesioniști.

Cuvintele cheie ale acestei manifestări au fost dintotdeauna: TRADIȚIE –  CĂUTARE –  EXPERIMENT.

Lucrările jurizate și acceptate au putut fi create și realizate într-o cheie liberă, începând cu materiale și tehnici tradiționale, tapiserii bidimensionale, materiale neconvenționale, tehnici noi, textile spațiale, ajungându-se până la experimente ambientale.

Expoziția la care au fost admiși studenții din cadrul specializării Arte Decorative – Arte Textile, urma să se desfășoare în cadrul Galeriei  ART NOUVEAU din Tg. Mureș, str. Enescu, nr. 2, dar din motivele întemeiate ale distanțării sociale aceasta s-a mutat în mediul online, pe site-ul UAP Filiala Tg. Mureș: https://uapmures.ro/evenimente/expozitii/ariadnae-24-2020-salonul-de-arta-textila.html?fbclid=IwAR3u__URsjOswRi68UcbLQyDCkDVgVSKSZboRs9p4oU2eF9kYw4OdNAVvyw#.Xq_S0crSwsE.facebook

Vernisajul a avut loc în data de 04 mai 2020, la orele 18.00, expoziția putând fi vizitată până în data de 29 mai 2020.

Studenții Facultății de Arte și Design admiși au fost: Alexandra Țecu, Andreea Urdă, Bianca Dănilă, Gabriela Dan, Loredana Crăiță, Andrada Boha, împreună cu coordonatorii acestora conf. univ. dr. Valentina Ștefănescu și asist. univ. dr. Reka Adorjani.

Lucrările lor dau dovadă de maturitate și profesionalism.

Conf. Univ. Dr. Valentina Ștefănescu

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Abonează-te la newsletter

Primește cele mai noi știri despre UVT

Mai multe

Cercetarea nu intră în izolare în 2020!

Organizată annual de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara pentru toți cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii în