Experimente artistice în vremuri de relaxare

Scena Dintre Blocuri Flashmob 14

Pe parcursul lunii mai, evenimentele artistice au continuat să existe în format on-line, dar, odată cu relaxarea de la mijlocul lunii, au reînceput și întâmplările artistice „pe viu”.

Astfel, un flash mob constând în trei concerte susținute în cartierele Timișoarei, de către muzicieni timișoreni, printre care și cadre didactice ale Facultății de Muzică și Teatru: Johnny Botta, Ionuț Dorobanțu, dar și studenta Alina Giurgiu – Jais, au oferit gustul concertelor live de odinioară. Flashmob-ul a fost organizat de asociațiile culturale TM 2021, Prin Banat și Tribul Artistic, care au vrut să le mulțumească pe note muzicale timișorenilor, pentru răbdare și pentru că au înțeles să fie responsabili și s-a numit „Scena dintre blocuri”. S-a întâmplat în trei locuri din Timișoara: pe strada Gheorghe Ivănescu, la etajul trei al unui bloc a fost „Jazz a la Jais”, cu Alina Giurgiu și Ionuț Dorobanțu. Pe strada Lacului, în cartierul Dâmbovița, pe acoperișul-terasă al unui bloc, a cântat Bega Blues Band, iar într-un balcon de pe splaiul Protopop Meleție Drăghici au cântat, la vioară, Vlad Popescu, Radu Dunca și Ioan Mihăilescu.

Studenții de la FMT au continuat încercările de expresie artistică on-line, astfel studenții anului II Actorie au conceput și editat două materiale video, reprezentând două episoade din proiectul „Poezie pe timp de pandemie”, coordonat de conf. univ. dr. Otilia Huzum. Materialele pot fi accesate pe adresele de YouTube: https://youtu.be/XszIvAX6tNo și https://youtu.be/mjra2Rm9cio.

Studenții anului I Actorie în limba germană au filmat o temă de improvizație, „Cum fac să fie în casă ca afară???”, sub coordonarea actriței Teatrului German de Stat Timișoara, Silvia Török (premiul UNITER pentru debut), cadru didactic asociat la FMT-UVT. Este minunat să îi vezi pe studenți (Bianca Diaconu, Anastasia Drăgoi,  Maria Gagea, Maria Gheorghiu, Flavius Ichim, Raluca Ille,  Jaqueline Kohl, Alexandra Nedel) motivați și plini de idei, chiar dacă exercițiile le fac în fața monitorului. Trec cu brio de orice obstacol electronic. Își ascut simțul atenției. Nu îi ia pe nepregătite când se întrerupe comunicarea din cauza conexiunii la internet, sunt mereu pe fază J Materialul video poate fi urmărit pe https://youtu.be/RI-LAUwef4o.

Lect. univ. dr. Korek Adrian

Credit fotografii: Dana Moica, Flavius Neamciuc și Sebastian Tătaru

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Abonează-te la newsletter

Primește cele mai noi știri despre UVT

Mai multe

Cercetarea nu intră în izolare în 2020!

Organizată annual de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara pentru toți cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii în