Simpozionul España: lengua, arte y cultura

Simpozion Spaniolă

Pe data de 2 iunie 2020 a avut loc Simpozionul España: lengua, arte y cultura, eveniment organizat de Lectoratul de Limba spaniolă din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, Universitatea de Vest din Timişoara.

La deschiderea simpozionului au luat cuvântul lect. dr. Gabriel Bărdăşan, prodecan al Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, şi conf. dr. Luminiţa Vleja, cadru didactic al Departamentului de Limbi şi literaturi moderne, Colectivul de limba spaniolă.

La eveniment au participat cadre didactice universitare şi studenţi ai Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, acest simpozion având drept scop reunirea acestora (de această dată online) într-un cadru prielnic dialogului şi schimbului de idei.

Simpozionul s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: lingvistică, literatură, cultură şi civilizaţie, traducere, didactică, urmărind abordarea complexă a temei propuse. Participanţii vor avea posibilitatea de a-şi publica lucrările prezentate în revista anuală a Lectoratului de limba spaniolă (RELET), revistă care a luat naştere cu patru ani în urmă tocmai din dorinţa de a încuraja studenţii să scrie şi să publice traduceri, recenzii şi articole cu privire la limba, literatura şi cultura spaniolă.

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Abonează-te la newsletter

Primește cele mai noi știri despre UVT

Mai multe

Cercetarea nu intră în izolare în 2020!

Organizată annual de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara pentru toți cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii în