ECO_VITAL_UVT

DSC_9596-01-1

Cu scopul protejării mediului, pentru a aduce natura în urban și a ocroti sănătatea, promovând calitatea vieții cu atitudine și leadership, prin caracter, educație și competență, UVT urmează obiectivul dezvoltării durabile, implementând un nou proiect: „ECO_VITAL_UVT”.

            Proiectul continuă tradiția Programului propus în cadrul Grupului Green UVT 2020, alăturându-se principiului NBS – SOLUȚII BAZATE PE NATURĂ -, definit de UE ca un set de soluții inspirate de natură, care prin cost și eficiență aduc beneficii de mediu, sociale, economice și de creștere a nivelului de reziliență. Aceste soluții aduc multiple elemente și procese legate de natură în orașe, prin intervenții eficiente din punct de vedere sistemic și al consumului de resurse.(sursa: Agenda UE privind politicile de Cercetare și Inovare în domeniul Soluțiilor Bazate pe Natură).

Acest demers face parte, începând cu acest an 2020, dintr-un Program integrat de formare a competențelor și abilităților de viață prin conștientizare și responsabilizare în context ecobiopedagogic:

Obiectiv general

Dezvoltarea competenței de a învăța să înveți ca nucleu al competențelor cheie, în context integrat, prin crearea unor soluții inovative pentru calitatea vieții în comunitate.

Obiective specifice:

  1. pentru colectivități în baza cerintelor Buiding Code (PUG);
  2. prin responsabilizare și conștientizare a noului context;

Proiectul se înscrie în cadrul unui program de formare a competențelor cheie pentru tinerii din școli/licee/universitate prin activități integrate și va fi continuat de elevii care vor deveni studenți ai Universității de Vest din Timișoara împreună cu ceilalți elevi care vor veni, la rândul lor, ca studenți în UVT.

În acest context, spațiile UVT, amfiteatre sau săli de curs și seminare, au fost puse la dispoziția Inspectoratului Școlar Județean Timiș, pentru a crește capacitatea de organizare la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională în Timișoara.

Acest proiect reprezintă un program de învățare/formare prin colaborare între membrii comunității din Universitatea de Vest din Timisoara și liceele/școlile din Timișoara și va crea un context de învățare-formare prin acțiune care să inspire găsirea de soluții pentru calitatea vieții și aprecierea naturii ca izvor de sănătate.

Conferința de lansare a proiectului ECO_VITAL_UVT a avut loc pe Platforma Google-Meet, în data de 29.05.2020, cu participarea conducerii UVT, a echipei de proiect și a invitaților: elevi, studenți, precum conducerea ISJ Timiș, alături de profesori coordonatori din liceele timișorene participante la proiect: Colegiul Național Bănățean, Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”, Colegiul Economic „F.S. Nitti”, Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Liceul de Arte Plastice Timișoara, Liceul Teoretic  „Grigore Moisil”, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Liceul Teoretic „Bartók Béla”, Liceul Tehnologic de Silvicultură si Agricultură „Casa Verde”, Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”. Echipa de proiect este formată din specialiști în pedagogie și științele educației, fiind coordonată de managerul de proiect, conf. univ. dr. Maria Niculescu, din partea Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic – DPPD – UVT.

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Abonează-te la newsletter

Primește cele mai noi știri despre UVT

Mai multe

Cercetarea nu intră în izolare în 2020!

Organizată annual de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara pentru toți cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii în